Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

KORONAVÍRUS ÉS UTAZÁS

Koronavírus helyzet és utazási kilátások. 2020.május 30.

Lassan, de lépésről - lépésre újra indul Európa turizmusa. 

Ausztria.  Június 15-től csak három területen lesz kötelező a szájmaszk viselése: a tömegközlekedési eszközökön, az egészségügyi területeken, így például a gyógyszertárakban, és olyan szolgáltatások igénybe vételekor, ahol nincs lehetőség az egy méteres távolság betartására. A korábbiakkal ellentétben nem lesz kötelező a szájmaszk a kereskedelemben és az iskolákban, illetve a vendéglátásban és a turizmusban a vendégek számára.
Beutazási könnyítések: Várhatóan június 15-től korlátozás nélkül megnyílnak a határok Ausztria és Magyarország között.

Horvátország. Tíz uniós ország állampolgárainak nem kell többé megindokolniuk, miért utaznak Horvátországba.
Davor Bozinovic belügyminiszter elmondta: a határátlépésnél továbbra is felveszik a külföldi állampolgárok adatait, és a horvátországi tartózkodás alatt mindenkinek be kell tartania a közegészségügyi intézet ajánlásait is.
A beutazásnál meg kell adni az úti célt, a telefonszámot és az e-mailcímet. Elkészült az az alkalmazás is, amely segíti a gyorsabb határátlépést. Aki azonban nem tölti ki előre az entercroatia.mup.hr oldalon fellelhető űrlapot, azoknak a határon kell ezt megtenniük. Várhatóan erre külön sávot is nyitnak. A formanyomtatvány egyelőre csak angol nyelven érhető el, de a következő napokban további 12 nyelvre lefordítják.

Olaszország.  Június3-tól tervezik megnyitni az országon belül a tartományok közötti korlátozás mentes közlekedést, utazást és június 3-tól nyitják meg korlátozás nélkül határaikat az EU tagállamok polgárai előtt.

Görögország. Június 15-től indul a turisztikai szezon Görögországban, július elejétől pedig fogadják a charterező repülőjáratokat is.

Magyarország - Szlovákia - Csehország. E 3 ország állampolgárai május 26-tól korlátozás és karantén nélkül utazhatnak egymáshoz.

A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért, akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek és egyéb más információ tekinthetőek véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatkezelési Tájékoztatónkat itt olvashatja.